Mengsystemen

Voor de veebedrijven is de kwaliteit van het veevoer en de grondstoffen van cruciaal belang. Bederf of schimmel tasten de kwaliteit en uiteindelijk ook de gezondheid van de dieren aan. Naast de juiste silo is daarom ook de apparatuur voor verdere verwerking van belang. Daarom heeft Polem speciale droogvoermengers ontwikkeld.

Kegelmenger

De Polem kegelmenger zorgt voor een perfecte menging van droge grondstoffen in combinatie met vochthoudende producten. Bijvoorbeeld het mengen van diverse mengvoeders of enkelvoudige grondstoffen met producten zoals: ccm. mks, perspulp, geplet of gemalen graan, broodkruimels etc. Het mengen met de Polem kegelmenger duurt slechts enkele minuten. Voor meer informatie over de mengsystemen, lees de Folder Malen en Mengen

Mengschroef

De mengschroef in combinatie met een bunkerweger is geschikt voor het maken van een homogeen mengsel van droogvoer met CCM.

Lintmenger

De lintmenger in combinatie met een onderbak is een snel mengsysteem indoseren en uitdoseren kan gelijktijdig plaatsvinden. Deze menger kan een groot aantal verschillende producten mengen.

Mengsilo

De Polem mengsilo mengt mengvoer en eventueel CCM. In combinatie met hamermolen levert Polem een maalmengcombinatie.

Eigenschappen 

  • eenvoudige werking
  • betrouwbaar
  • onderhoudsarm
  • handbediend of volautomatisch